Nederlands Engels

Video marketing trends 2017 afbeelding

Video marketing trends 2017

29-12-2016

Video heeft dit jaar de marketingwereld gedomineerd, dit zal in 2017 alleen nog maar toenemen. Als organisatie is het haast onmogelijk om geen videomarketingbeleid in te zetten. Lees hieronder de volgende video marketing trends die in 2017 opkomen.

Inzet van 360-graden video

Filmen met een 360-graden camera is populair geworden in 2016, maar niet elke organisatie doet dit. Zonde, want met een 360-graden video zijn veel kansen te vinden. Door jouw product te filmen met een 360-graden camera breng je het product op een uniek manier in beeld. Een potentiële klant kan nu jouw product letterlijk van alle kanten bekijken. In combinatie met een Virtual Realitybril(VR-bril) creëer je voor de gebruiker een unieke ervaring. Virtual Reality was eerst een hype in de gamewereld. Maar door de opkomst van de VR-bril specifiek voor de smartphone komt daar nu verandering in. De VR-bril wordt steeds belangrijker in branches waar beleving een rol speelt. In 2017 zal deze trend verder doorzetten. Wij raden je aan om een VR-bril te kopen om te ontdekken wat je allemaal met een VR-bril kunt zien. Op Youtube is een hele 360 sectie te vinden met leuke voorbeelden. Deze geven je wellicht inspiratie voor jouw business. En mocht je hulp nodig hebben, je weet ons te vinden! Afgelopen zomer hebben we een mooie belevingsvideo opgenomen in een elektrische sloep van Geen Boot Wel Varen. Zie hier het resultaat.

video marketing trends virtual reality

De groei van Live-streaming

Met de komst van Facebook Live is live-streaming een hot topic geworden. Ook Twitter heeft onlangs Twitter live geïntroduceerd. De gebruiker krijgt een melding en kan alles in ‘real-time’ volgen. Het wordt niet alleen voor entertainment gebruikt, maar steeds meer bedrijven zetten dit in voor commerciële doeleinden. Zo kunnen conferenties of seminars ‘live’ gevolgd worden door het publiek. Daarnaast kun je live-streaming inzetten om klanten een kijkje achter de schermen te geven bij de organisatie. Denk hierbij aan een fabriek waar je kunt zien hoe een product in elkaar wordt gezet. Hier kunnen dan live vragen gesteld worden door de kijkers, als zij vragen hebben over dit proces. Maar je kunt ook laten zien hoe een dag op kantoor eruitziet en er kunnen live vragen gesteld worden aan medewerkers. Live-streaming is ideaal om de brand awareness te verhogen. De kijker krijgt het gevoel dat zij echt onderdeel zijn van ‘het’ moment.

Livestreaming

Storytelling met video

Storytelling is een belangrijk begrip binnen contentmarketing. Door middel van een video kun je op een creatieve manier een verhaal vertellen aan jou volgers, klanten en websitebezoekers. De platformen Snapchat en Instagram Stories zorgen ervoor dat gebruikers op creatieve wijze een kort verhaal kunnen verzenden. Op beiden platformen zijn deze ‘stories’ 24 uur te zien en daarna verdwijnen ze weer. Je wilt natuurlijk ook video’s produceren die je op je website kunt publiceren. Je kunt bijvoorbeeld een creatieve testimonial produceren of bijvoorbeeld je medewerkers interviewen. Bekijk de voorbeeld testimonials die we hebben geproduceerd voor The Dare Company. Daarnaast hebben we een topic bedacht: Dare to Ask. Hierbij zijn medewerkers aan het woord. Zij vertellen over hun ervaringen bij “The Dare Company”. Een hoger doel voor ons was om hun persoonlijkheid naar voren te laten komen. We nemen de video's op op hun favoriete plek in Rotterdam en lieten hen deze keuze toelichten. Op deze manier vertel je een verhaal over het bedrijf op een unieke manier. Klanten zien een andere kant van het bedrijf en ze maken kennis met de medewerkers op een authentieke manier.

Storytelling

Video en e-mailmarketing hand-in-hand

Gebruikers worden dagelijks bestookt met vele mails en als bedrijf is het moeilijk om de aandacht van hen te trekken. Door middel van een video kun je verschillende topics in een kort tijdsbestek vertellen. Bovendien heeft je video een groter bereik doordat het op een extra platform om getoond wordt. Komend jaar zullen bedrijven steeds minder tekst gebruiken in e-mails. Bewegend beeld en emailmarketing zullen in 2017 hand-in-hand gaan met elkaar.

De videowereld is volop in beweging. Verschillende video marketing trends zoals live-streaming en video storytelling zullen in 2017 alleen maar meer toenemen. We raden je aan om hiernaar te kijken voor jouw business. Inmiddels hebben wij het toegepast voor zowel B2B als B2C en zowel producten als dienstverlening. Vind je het moeilijk om zelf video’s te produceren? Of heb je de juiste middelen daarvoor niet in huis? Neem contact met ons op. We hebben inmiddels flinke ervaring opgebouwd in de verschillende disciplines en producties die perfect aansluiten bij jouw marketingbeleid.