Nederlands Engels

Rotterdam, beste binnenstad van Nederland afbeelding

Rotterdam, beste binnenstad van Nederland

19-11-2015

En de zoveelste titel wordt door Rotterdam aan haar zegereeks geregen. Na de uitverkiezing van de Lonely Planet op plek 5 van Must Visit Cities, heeft Rotterdam ook de titel beste grote binnenstad van Nederland 2015 - 2017 in de wacht gesleept. Rotterdam was voor de andere finalist Dordrecht een maatje te groot. Gouda heeft de titel voor de beste binnenstad  gewonnen voor de middelgrote steden. 

De stormachtige ontwikkeling van Rotterdam

De enorme ontwikkeling die Rotterdam de laatste jaren doormaakt heeft de doorslag gegeven. De markthal, het nieuwe centraal station en het gebouw De Rotterdam hebben natuurlijk ook internationaal de aandacht getrokken. Men vond dat Rotterdam vooral ook een hele sterke visie had op de stad waardoor enorme vooruitgang is geboekt. 

De reactie van wethouder Adriaan Visser

Uiteraard waren de vertegenwoordigers van Rotterdam ongelofelijk blij met de uitkomst van deze competitie. "Rotterdam is van heel ver gekomen' aldus wethouder Adriaan Visser (Binnenstad). "Het is 75 jaar na het bombardement. We hebben echt een binnenstad moeten opbouwen." 

En dat hebben ze goed gedaan, vinden wij ook bij Dare to Design. Chapeau en gefeliciteerd! Wij hopen nog lang de trotse bewoner te zijn van deze fantastische stad. De jury heeft afgelopen maand een bezoek gebracht aan de finalisten Leeuwarden, Utrecht, Nijmegen, Dordrecht en Rotterdam. Daarvan bleven dus Rotterdam en Dordrecht over als finalisten.