Nederlands Engels

4 manieren om videomarketing in te zetten afbeelding

4 manieren om videomarketing in te zetten

Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Jij zult bij het zien van een video sneller iets onthouden, dan wanneer je een lap tekst leest. Maar waarom zet je als organisatie videomarketing in en wat voor soort video’s maak je? We geven jou een aantal belangrijke redenen om te kiezen voor videomarketing en een aantal ideeën voor videocontent.

Waarom zou ik videomarketing inzetten voor mijn bedrijf?

Een goede vraag. Want waarom zou je als bedrijf je budget inzetten om video’s te produceren? Allereerst wordt een boodschap beter onthouden, als deze wordt gesproken dan als deze gelezen moet worden. Productvideo’s zoals reviews en how-to-do, creëren vertrouwen. Doordat dit vertrouwen is gecreëerd zal de klant sneller overgaan tot een aankoop. Verder zorgt een video ervoor dat de merkbeleving van jouw bedrijf wordt verhoogd. Dit zijn een aantal redenen om ervoor te kiezen videomarketing in te zetten. Natuurlijk moet de boodschap en de doelgroep van jouw bedrijf helder en goed afgekaderd zijn, voordat je aan de slag gaat. Zodra dit op orde is kun je beginnen met videocontent maken. Heb je geen idee wat voor soort video’s je wilt maken? We geven een aantal ideeën wat voor soort video’s voor welke doeleinden gebruikt worden. En wij helpen je natuurlijk graag met het bedenken van pakkende en effectieve videocontent voor je bedrijf.

1# Instructie video’s

Krijg je vanuit klanten vaak de vraag hoe jouw product werkt? Reden genoeg om een video te maken met de gebruiksbeschrijving van het product. Klanten kunnen de video bekijken en hun vragen worden door middel van de instructievideo beantwoord. Hierdoor wordt de druk bij de klantenservice minder, doordat klanten deze minder vaak hoeven te benaderen voor vragen. Het doel is om het jouw klant zo makkelijk mogelijk te maken. Voor het maken van instructievideo’s hoeft het niet persé te gaan om zeer complexe producten.  Je kunt de video’s voor allerlei soorten producten produceren. Zo hebben we voor de webshop Babyshower Moment een instructievideo gemaakt over hoe je een kraanvogel moet vouwen. Zij kregen vaak van klanten te horen dat ze het lastig vonden om de kraanvogel te vouwen en aan de hand van de video konden zij dit nu gemakkelijk nadoen. Daarnaast kan een zoeker in Youtube op deze instructievideo uitkomen en na het bekijken van de video ervoor kiezen om het product bij Babyshower Moment te kopen. Een instructievideo is dus niet alleen goed voor huidige klant, je kunt er zelfs een nieuwe klant mee scoren.

2# Video testimonials

Als bedrijf kun je hard roepen dat je de beste bent met jouw product of dienst, maar een nieuwe klant zoekt bewijs of je daadwerkelijk de beste aanbieder bent. Daarom worden eerst reviews gelezen van huidige klanten, voordat er een aankoop wordt gedaan. Om het vertrouwen van potentiële klanten voor je te winnen kun je ervoor kiezen om testimonials op te nemen. Een testimonial is een positieve klantervaring die je vervolgens op je website kunt plaatsen. In de vorm van een video zal dit een betere indruk geven. Want zoals we eerder geconstateerd hadden, blijft een videoboodschap beter in het geheugen hangen dan tekstuele boodschap. Een testimonial video is niet alleen geschikt voor de B2C-markt, maar ook zeker voor de B2B-markt! Bekijk bijvoorbeeld de testimonial video die we in samenwerking met More-Itz hebben geproduceerd. Aan de hand van deze video zie je dat het mogelijk is om op creatieve wijze een testimonial te filmen. Zo’n video schept vertrouwen en kan ervoor zorgen dat een klant voor jou kiest en niet voor de concurrent.

3# ‘Wie zijn we video’s’

Aan de hand van een ‘wie zijn we video’ kun je (potentiële) klanten kennis laten maken met je team. Dit soort video’s zijn vooral interessant om in te zetten voor de B2B-markt. Een klant krijgt meteen een goede indruk van het team en het bedrijf. Daarnaast is een ‘wie zijn we video’ persoonlijk en schept het vertrouwen bij de (potentiële) klant. Een ‘wie zijn we video’, oftewel een medewerkersvideo kun je op verschillende manieren uitvoeren. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld hun verhaal op camera vertellen met een simpele achtergrond. Dit is een eenvoudige variant en het kost weinig tijd. Maar je kunt ook een interactieve video maken waarbij medewerkers zich op een vlotte manier introduceren. Ze kunnen hun werkplek laten zien en misschien wat vertellen over hun hobby’s. Natuurlijk moet dit aansluiten op de kernwaarden van het bedrijf en de bedrijfscultuur. De medewerkersvideo’s van Coolblue bijvoorbeeld zijn jong en creatief. Dit past natuurlijk goed bij het bedrijf. Deze manier van filmen zal je niet zo snel terugzien bij een organisatie die zeer formeel en conservatief is. We hebben voor The Dare Company ook medewerkersvideo’s geproduceerd. Deze video’s zijn op een unieke manier opgenomen, namelijk op de favoriete plek van iedere medewerker in Rotterdam. Hierdoor komt de video luchtig en persoonlijk over. Laat je inspireren door deze medewerkersvideo’s. 

4# Animatievideo

Er zijn verschillende soorten animatiefilmpjes. Een voorbeeld hiervan is een animerend gifje. Deze video bevat meerdere lagen afbeeldingen die rap na elkaar worden getoond. Vooral voor websites en mails is dit heel geschikt. Op social media zie je voornamelijk videocontent voorbijkomen. Het trekt de aandacht van mensen en zorgt voor een hogere engagement. Naast het feit dat een animatievideo gebruikt wordt voor entertainment, kan het ook eenvoudig informatie overbrengen. We hebben een animatievideo voor Vlietkinderen gemaakt.  Ze wilden geen saaie kerstkaart versturen, maar een originele kerstgroet in de vorm van een video. Een ander voorbeeld is de animatievideo van The Dare Company, over het ontstaan van het bedrijf. In de korte video wordt uitgelegd uit welke onderdelen het bedrijf bestaat en welke diensten zij aanbieden. Kortom, je kunt animatiefilmpjes inzetten voor verschillende (marketing)doeleinden.

Inmiddels heb je een idee waarom het inzetten van videocontent zeer effectief kan zijn. En welke soort videocontent je het best kunt gebruiken om jouw doelgroep optimaal te bereiken. Vind je het toch lastig om dit soort video’s te produceren? Geen probleem! We hebben genoeg creatieve handjes in huis om videoproducties uit te voeren. We laten je graag verrassen, ben je benieuwd? Je kunt ons via een video-oproep je verhaal vertellen, bellen of gewoon een e-mail sturen.