Nederlands Engels

Facebook 3D afbeeldingen afbeelding

Facebook 3D afbeeldingen

20-05-2019

3D afbeeldingen op Facebook | Hoe maak je zelf een 3D afbeelding?

De ‘Facebook junkies’ onder ons hebben ze waarschijnlijk al wel voorbij zien komen in hun feed. De 3D afbeeldingen zijn helemaal hip en happening op Facebook en doen de creativiteit van vele gebruikers vloeien. Ook wij van The Dare Company zitten in de pauzes weleens speciale Facebook 3D afbeeldingen groepen door te pluizen naar de leukste, grappigste en tofste exemplaren. Klinkt dit herkenbaar? Of ben je juist nog niet echt op de hoogte van dit fenomeen? Niet getreurd, Dare to Design zorgt ervoor dat je na het lezen van deze blog aan je hele familie en vriendengroep alles kunt uitleggen over de 3D afbeeldingen functie op Facebook. En natuurlijk de shine kunt pakken met jouw zelfgemaakte exemplaren.

Wat is een 3D afbeelding?

Mocht je al die verschillende social media updates niet echt meer volgen en denk je nu: “Heb ik iets gemist?”. Ja, en daarom leggen wij speciaal voor jou uit what the hype is all about.
In mei vorig jaar kon je al op verschillende blogs en websites lezen dat Facebook een nieuwe feature zou gaan toevoegen. In oktober was het eindelijk zo ver en sindsdien werd de 3D afbeelding-optie voor steeds meer gebruikers uitgerold. De 3D afbeeldingen die je steeds vaker op Facebook zou gaan zien, zijn foto’s met een diepte effect, waardoor de afbeeldingen in je feed, en via je VR-bril, meer lijken te leven. Door met je vinger over de foto te bewegen, krijg je bijvoorbeeld een swingende olifant te zien of kun je het gezicht van de Mona Lisa aaien (en spotten hoeveel scheurtjes er al in het wereldberoemde meesterwerk zitten).  

Misschien ben je tijdens het lezen van deze blog al even naar Facebook geweest om de 3D afbeeldingen te checken. Wil jij nu ook aan de slag wilt met het creëren van mooie of grappige plaatjes om met al je volgers te delen? Dat komt mooi uit, want wij hebben ook nog eens een handige ‘how-to’ voor je klaar staan!

Hoe maak je zelf een 3D afbeelding? (+ handige tips!)

Voordat je aan de slag gaat, eerst nog even dit. Om een 3D afbeelding te maken heb je een telefoon met een dual camera nodig. Voor sommige dual camera smartphones moet de functie nog uitgerold worden, maar met de dual camera van iPhone is het al wel mogelijk. Heb je die toevallig? Then you’re good to go. 

 1. Open de Facebook app op je mobiel
 2. Klik op de bericht maken functie
 3. Selecteer in het lijstje onderaan de optie ‘3D Photo’
 4. Maak vervolgens een foto in de ‘Portret modus’ of selecteer een foto die met deze modus is gemaakt
 5. Aanschouw je de preview van je meesterwerk
 6. Delen maar!

Is het echt zo easy? Nou, niet helemaal. Om de beste resultaten te krijgen moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Zo maak je je 3D afbeelding nog beter:

 • Zorg voor verschillende dieptelagen in de foto.
 • Gebruik foto’s waarbij het object dat je hebt gefotografeerd voldoende contrast heeft ten opzichte van de achtergrond.
 • Om het object los te laten komen van de achtergrond, kun je het beste een iets kiezen dat gladde randen en wat textuur heeft.
 • Zorg dat het object ongeveer een meter of iets meer van je verwijderd is.
 • Contrasterende kleuren werken heel goed.
 • Vermijd transparante objecten zoals glas of plastic, omdat de dieptesensoren deze objecten over het hoofd kunnen zien. 

Is het gelukt met het maken van jouw 3D foto? Deel ze met ons @thedarecompany en @DareToDesign op Facebook. Wij kijken uit naar jullie pareltjes!